Belangrijk

  • Het werken met een smartphone is niet toegestaan. Al het werk dat we aanbieden is voor laptop of desktop. Ook werken met een smatphone in desktop mode is dus verboden!
  • Het werken met google translate (omdat je een taal niet- of onvoldoende beheerst, is niet toegestaan).
  • Het gebruik van een VPN of van IP hider software, is niet toegestaan en bovendien niet nodig, aangezien we wereldwijd werven.
  • Het werken met refresh applicaties / browser add ons, is doorgaans niet toegestaan. Gebruik dit dus niet zo maar en vraagt het eerst na bij het bedrijf.


ALGEMENE REGELS

TAAL HOE IS JE TAALGEBRUIK
Schrijf in hele zinnen, gebruik hoofdletters, punten en komma's waar ze horen.
Tikfouten en spelfouten in een test zijn onnodig! Controleer je berichten en/of gebruik spellingscontrole.
Let op je grammatica en zinsbouw.  
Ben je van Suriname, gebruik dan geen suri-nederlands en vermijd gezegdes en spreekwoorden (die komen vaak niet overeen met de Nederlandse varianten).

Zorg dat je bericht één geheel is. Niet een stukje lezen, antwoord geven, weer een stukje lezen, antwoord geven. Dan krijg je een verzameling onsamenhangende korte zinnetjes. Maak dus de zinnen niet te lang, maar zeker ook niet te kort, gebruik komma's.
Benoem de dingen waar je het over hebt (dus niet 'ja dat vind ik ook' maar 'ja, dat vind ik ook een goede film'. Anders moet de klant zijn eigen bericht erbij gaan pakken om uit te puzzelen waar jij het over hebt.

TECHNIEK HOE GA JE MET DE KLANT OM
Let op de lengte van je bericht, schrijft een klant een lang bericht en doet hij moeite voor jou, pas de lengte van je bericht dan aan en doe ook moeite voor hem. Wees aardig, straal dat ook uit. Geef de klant het idee dat jij blij met hem bent. Geef niet alleen maar antwoorden, maar stel ook vragen en breng ook dingen van jezelf in, in het gesprek. De klant wil jou ook leren kennen, vergeet dat niet. Vragen stellen is altijd goed, maar vraag ook weer niet te veel in één keer, het is geen kruisverhoor. Stel wel altijd minimaal één vraag in je bericht. Wees positief, niet chagrijnig, stel geen negatieve vragen, leg een klant niet het vuur aan de schenen, óók niet als het jou boos maakt of irriteert. Een zanikende partner hebben de meeste klanten thuis al op de bank zitten. Dit is entertainment, ze komen juist hier om daaraan te ontsnappen.

INHOUD HOE GA JE OP HET BERICHT IN
Ga altijd volledig op de inhoud van het bericht in, dingen negeren is altijd fout. Heeft de klant het over drie verschillende onderwerpen, reageer dan ook op alle drie die onderwerpen. Eén onderwerp eruit pikken en daarop reageren en de rest negeren, is niet toegestaan. Het is bovendien onbeleefd.
Beantwoord altijd alle vragen van de klant. Stel goede vragen die over de inhoud gaan van het bericht, dus geen bevestigende vragen zoals 'vind je ook niet?' of 'ja toch?'. Plak ook niet een vraagteken achter een zin die helemaal geen vraag is, om net te doen of het wel zo is. Blijf altijd de gesprekslijn volgen, dus ook geen onnodige switch vragen waarbij je eerst gereageerd hebt op het bericht en er dan iets er achteraan plakken als 'wat ben je nu aan het doen? ' of 'waar ben je nu?'. En ook hierbij geldt weer: benoem de dingen waar je het over hebt. Schrijf niet eerst een stukje over films om te besluiten met 'wat vind jij daarvan?'. Stel duidelijke vragen als 'En van wat voor films hou jij eigenlijk? Ga je vaak naar de bisocoop, of kijk je liever thuis voor de buis?'

REGELS WAT IS BELANGRIJK

  • Beantwoord geen berichten van minderjarige klanten (jonger dan 18). Rapporteer het bericht aan een supervisor.
  • Lees goed, zodat je de berichten goed begrijpt en je reactie goed aansluit. Lees een paar berichten terug als dat nodig is.
  • Als je de naam van een klant in je bericht gebruikt, zorg dan wel dat die naam klopt en niet verkeerd gespeld is.
  • Maak geen afspraken. Dus zeg nooit iets toe, ook niet misschien. Geef nooit een tijdsbepaling.
  • Blijf realistisch. Let dus ook goed op hoe lang de klant al met je in contact is.
  • Let op de leeftijd van de klant. Bij iemand van 68 past een andere houding dan bij iemand van 22.
  • Schrijf nooit 'ik wil je graag beter leren kennen', als je iemand wil leren kennen, stel dan zinnige en logische vragen.
  • Toon altijd interesse in de klant en in wat de klant vertelt.
  • Gebruik niet steeds dezelfde zinnen, zinsdelen of varianten van het zelfde. Blijf altijd creatief en wissel af.
  • Herhaal de klant niet. Stel de klant vertelt je dat hij naar de film is geweest en drie bier heeft gedronken, dan schrijf je dus niet terug 'Oh, wat leuk dat je naar de film bent geweest en drie bier hebt gedronken. Heb je verder nog wat gedaan?'
  • Als een klant contact gegevens stuurt (mail, skype, kik, facebook, telefoonnummer etc.) dan doe je gewoon alsof je alles hebt ontvangen. Dus geen reacties met 'je bericht is leeg', 'ik kan je bericht niet lezen' of 'wat stuur je me nu, ik zie alleen maar *****'. Als die gegevens leesbaar zijn, dien je diit bovendien te melden (zie gedragscode).


ACM REGELS / AFSPREKEN / MISLEIDING HOE ZIT DAT PRECIES?

*Maak geen afspraken. Dus zeg nooit iets toe, ook niet misschien. Geef nooit een tijdsbepaling.
Dit is een van de regels die hier boven staan en dat is een van de regels van de ACM, maar de ACM heeft nog wel meer regels. De ACM is een officiële Nederlandse overheidsinstantie en dat betekent dus dat bedrijven en dus ook de mensen die voor een bedrijf werken (operators), wettelijk verplicht zijn zich aan die regels te houden. Zoals dat gaat met regels en wetten, zijn de ACM regels geen velletje A4, maar is het eerder een compleet boek. Het is dus onmogelijk om je precies alle ins en outs te vertellen, maar laten we een korte poging wagen aan de hand van de algemene stelling 'je mag verleiden, maar niet misleiden'.

Maar wat is dan misleiden? Afspreken, een datum noemen of zelfs maar suggereren dat je iets met de klant zou willen doen, maakt niet uit wat dat iets is, mag nooit! Hier vallen dus ook dingen onder als 'ik weet het nog niet', 'ik zal in mijn agenda kijken', 'alles op zijn tijd' en alle andere dingen die hier op lijken. Het suggereert namelijk 'nu nog niet, maar misschien later wel' en dat is misleiden. De beste manier om uit de problemen te blijven, is altijd dingen al 'jij en ik', 'wij' en 'samen' te vermijden. Een klant vragen 'wat zou jij met mij willen doen?' is misleiding, maar een gesprek voeren over wat de klant graag doet als hij/zij uitgaat mag gewoon.
Iets anders dat niet mag, is houden van/verliefd zijn op een klant. Als je hier over nadenkt is het best logisch. Wat in feite je beroep is als operator zijnde, is entertainment, fantasie. Je speelt een rollenspel. Echte afspraken en echte emoties als houden van, vallen daarbuiten.
Gebruik nooit de volgende woorden: date, daten, afspreken, ontmoeten.
Deze woorden in relatie tot een klant zijn immers per definitie al suggestief. Als een klant je vraagt waarom je op de site bent, mag je dus ook niet zeggen 'om te daten', dus ook niet zonder dat te koppelen aan jij en ik, wij of samen. Gebruik die woorden gewoon niet. Er zijn talloze andere manieren om antwoord te geven: 'het leek me wel leuk om het eens op deze manier te proberen' (dit zegt namelijk niets over wat 'het' dan is), 'ik ben hier om nieuwe mensen te leren kennen', of 'Zal ik eens heel eerlijk met je zijn? Ik vind het gewoon ontzettend geil om zo maar met een wildvreemde te sexchatten' (handig als je het idee hebt dat de klant daar toch al op aan wil sturen).
Entertainment, fantasie, rollenspel. Deze drie dingen verklaren ook meteen de enige uitzondering die er is wanneer je wel dingen als jij en ik, samen en wij kan gebruiken, namelijk als er duidelijk sprake is van een sexchat waar in je elkaar over en weer vertelt wat je met de ander aan het doen bent.
Je moet hier dan wel duidelijk het onderscheid maken tussen een sexchat (rollenspel) of een gewoon gesprek dat over sex gaat. Als je elkaar gewoon vragen aan het stellen bent om dingen van elkaar te weten te komen, net zoals je vragen zou stellen over hobby's, of eten, dan is het een gesprek over sex. En dan blijf je dus wel weer weg van jij en ik, wij, en samen.

MISBRUIK WAT MAG ABSOLUUT NIET

Er zijn uiteraard ook dingen die gewoon echt niet mogen, we noemen er een aantal:

  • Copy pasting: exact dezelfde berichten sturen aan meerdere klanten (opzettelijk). Dit mag overigens óók niet als je die daadwerkelijk handmatig tikt. Je wordt immers aangenomen om leuke creatieve reacties te geven aan de hand van de inhoud van het bericht van de klant.
  • Templating: eigenlijk hetzelfde maar dan met losse zinnen of elementen die je steeds maar blijft herhalen.
  • Vragen naar naar contactgegevens aan een klant of het sturen van van contactgegevens naar een klant (ook als deze fictief zijn).
  • Meerdere berichten versturen in de trant van 'EGYUGbbnfjnjijijklnvn' en dan zeggen dat het de kat was.
  • Klanten vertellen dat het fake is (tenzij je daar volgens de regels toe verplicht bent, zie gedragscode).
  • Ingaan op dingen die bij wet verboden zijn, zoals verkrachting en misbruik, minderjarigen, maar ook dingen als drugs.
  • Iemand anders op je account laten werken of mee laten werken. Een baan en je account zijn persoonlijk.

Voor dit soort dingen kun je gewoon per direct ontslagen worden. Indien er sprake is van abuse met mogelijk schade voor het bedrijf als gevolg dan wordt er niet uitbetaald. Hieronder vallen bijvoorbeeld echte copy paste, contactgegevens vragen of sturen, klanten zonder reden vertellen dat het fake is en je account verkopen, verhuren of er anderen op mee laten werken, maar ook op meerdere ovetredingen begaan tegen de gedragsregels van de ACM.

Regels kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen. Indien je bent aangenomen voor een baan, vraag dan altijd aan het bedrijf naar de laatste versie van hun handleiding en neem deze goed door. Indien er een inwerktraining is, noteer dan de belangrijke verschillen. Alle tests op onze site zijn verstrekt door de bedrijven zelf. Ongeacht welke aanwijzingen daarbij staan, die je de vragen te beantwoorden volgens de regels van de ACM. Klik hier voor een voorbeeld gedragscode operators: Gedragscode wbs.pdf WOW maakt uitsluitend een voorselectie op basis van mogelijke geschiktheid aan de hand van de kwaliteitseisen van het betreffende bedrijf. Vervolgens sturen wij je aanmelding (inclusief test) door naar het bedrijf in kwestie. Het bedrijf zelf besluit of ze je aannemen of niet. Je test hoeft dus ook niet 'perfect' te zijn. Het bedrijf zelf werkt jou in, verstrekt je de regels en zal zelf ook de test gebruiken om zaken te corrigeren die je in je test fout gedaan heeft. Je ben dus niet bij WOW in dienst. Betalingen worden gedaan door het bedrijf zelf of indien van toepassing, door een tussenpersoon die de betalingen verzorgd.