TAC
INFORMATIE
VRIJE INLOGWOW!
NEDERLANDS
WERK

VERDIENSTEN

UITSLUITEND MAANDBASIS
Alle overige landen
Een maand is een kalendermaand

0 - 500 berichten

-----

08 eurocent per bericht

501 - 1000 berichten


09 eurocent per bericht

1001 - 2000 berichten


11 eurocent per bericht

2001 - 3000 berichten


12 eurocent per bericht

3001 - 4000 berichten


13 eurocent per bericht

4001 - 5000 berichten


14 eurocent per bericht

5001 en meer


15 eurocent per bericht

Teasers/triggers*


10 eurocent per bericht


Weekend bonus
: Nee
Avond bonus: Nee

*Teasers/triggers
Teaser of triggers zijn berichten die de website stuurt naar klanten om ze te verleiden weer te reageren. Normaal stuurt de klant een bericht (waar hij voor betaalt) en jij stuurt een bericht terug (waar jij voor betaald krijgt). Er staat dus een vergoeding van de klant tegenover. Bij een trigger/teaser is dit niet het geval en dat is de reden dat daar een vast, lager tarief voor geldt.

UITBETALING

Uitbetalende instantie: LAMR

Minimum uitbetaling maandbasis: 100 euro (heb je minder, dan schuift het door naar de daaropvolgende maand).
Stoppen: Indien je stopt met het werk of je wordt ontslagen, worden bedragen lager dan 35 euro niet uitgekeerd.
Verdwijnen: Indien je zomaar wegblijft en stopt zonder je af te melden en/of supervisors, de manager of andere betrokken personen gewoon verwijdert, geldt een boete van 25 euro.

FREELANCE / TARGET

De gevraagde target is minimaal 250 berichten per week. Het aangeboden werk is freelance werk op weekbasis met stilzwijgende verlenging. Dit betekent in feite dat zodra jij werkt in de nieuwe week, je aangeeft dat je de freelance opdracht aanneemt en de minimaal 250 berichten zal verwerken. Doe je dit niet, dan heb je je niet gehouden aan de overeenkomst en word je account gesloten. We bieden je dan minimaal 1 maand geen werk meer aan.

FREELANCE / BANK

LAMR is een legaal Nederlands bedrijf. Dit betekent dat er ook legaal betaald wordt, via business banking.
Er wordt dus alleen via de bank uitbetaald, niet via dingen als wisselkantoren, Paypal, Western Union, Mopé en dat soort zaken. Je bent zelf verantwoordelijk om er voor te zorgen dat je een werkende bankrekening hebt, je nummer ook klopt, de juiste BIC/SWIFT geeft etc. Controleer dus vóóraf of je account geen studenten account is met een limiet, of je via je account wel euro's kan/mag ontvangen, of je account niet inactief is doordat je het bijvoorbeeld langere tijd niet hebt gebruikt etc.
En stel dit soort vragen niet aan ons, het kan voor iedereen weer anders zijn, dus stel die vragen aan je bank.

NEDERLAND

Freelancers in Nederland kunnen uitsluitend worden aangenomen als ZZP'er en naast je bankgegevens en ID zijn zaken als geboortedatum en BSN dus verplicht. Je verdiensten worden door het bedrijf netjes gemeld middels het zogeheten IB47 formulier en je hoort daarnaast zelf je verdiensten aan te geven bij de belastingdienst. Betaling naar IBAN rekeningen is kosteloos.
Uitbetalen kan alleen naar een bankrekening op eigen naam of op een zogeheten en/of rekening.

ANDERE LANDEN

Freelancers buiten Nederland zijn zelf verantwoordelijk voor de aangifte bij de belastingdienst. Uitbetalen kan alleen naar een bankrekening op eigen naam of op een zogeheten en/of rekening.
De kosten van betaling naar IBAN accounts (indien volwaardig EU lidstaat) zijn nul. Kosten van betaling naar niet volwaardige lidstaten met IBAN zijn ca 10 euro, maar dit kan wisselen en er kunnen kosten van jouw bank bijkomen (bijvoorbeeld Turkije, Bosnie etc.).
De kosten van betaling naar banken buiten de EU (bijvoorbeeld Suriname, maar ook alle andere landen) bestaan uit de volgende zaken:
- Kosten van de verzendende bank
- Internationale overboekingskosten
- Kosten van de intermediary bank
- Kosten van de ontvangende (jouw) bank
- Eventuele wisselkoerskosten
We kunnen je helaas niet vertellen wat in jouw geval de kosten precies gaan zijn. De enige kosten die het bedrijf als verzendende partij kan zien, zijn de kosten van de verzendende bank. Dat is normaal 10 euro, maar dat kan meer zijn bij hogere bedragen, dus zelfs die liggen niet vast. De kosten van een internationale transfer zijn niet zichtbaar, maar die zijn standaard en op dit moment 12 euro. De rest van de kosten zijn ons niet bekend. Wat de koers is weet niemand van te voren, wat jouw bank in rekening brengt weten we ook niet en de kosten van een intermediary bank zijn afhankelijk van afspraken tussen de banken onderling en van welke intermediary bank het is. Dat kan bij lage bedragen ook nul zijn. In het algemeen kunnen we zeggen dat de kosten van internationaal geld overmaken in totaal ca. 35 euro zijn, alles bij elkaar. We krijgen meldingen van mensen dat het lager is, maar we zien ook uitschieters naar boven.
Een oplossing voor mensen in het buitenland kan een Bitsafe account zijn, een online bankaccount mét IBAN. Weliswaar kost het overboeken naar je eigen lokale account dan ook gewoon 25 euro per keer, geld overmaken naar het buitenland is nu eenmaal duur, maar het voordeel is dat je het zonder kosten op je Bitsafe account krijgt en je het op kan sparen voor je het overmaakt, dus dat scheelt je flink in de kosten. Ken je een betrouwbaar iemand in bijvoorbeeld Nederland of Belgie dan kun je het eventueel naar die persoon overmaken zodat diegene het goedkoop via bijvoorbeeld een wisselkantoor naar jou over kan maken of naar je PayPal account of zo als je daar over beschikt.

Een rekening hebben (wel op eigen naam dus) als een Bitsafe account als je in het buitenland woont, mag dus wel. Ook als je zelf een NL rekening hebt mag je die gewoon gebruiken.
Wat echter niet mag is het volgende: je woont in het buitenland (bijvoorbeeld Suriname) en je meld je aan met een bankrekening (of dat nu een Bitsafe is of een DSB- of andere lokale bankrekening), maar je verblijft in Nederland. Dan mag je niet werken. Nooit. Dus niet alleen niet als je er verblijft op een tijdelijke verblijfsvergunning of iets dergelijks, maar zelfs niet als je er op vakantie bent. Zodra je werkt vanuit Nederland voor een Nederlands bedrijf, ben je ZZP'er en dan zijn een Nederlands adres, een Nederlands ID en een Nederlandse bankrekening verplicht. Indien je dit niet meldt dan pleeg je fraude, hierop kunnen boetes staan en die zullen ook aan jou in rekening worden gebracht.

KWALITEIT

TAC eist een gemiddele kwaliteit, niet alleen bij je sollicitatie maar ook als je echt aan het werk bent. Een gemiddelde kwaliteit betekent dat fouten kunnen voorkomen, maar het moet wel binnen de perken blijven.
Je Nederlandse taalgebruik hoeft niet perfect te zijn, maar mag ook niet slecht zijn, dus je grammatica, zinsbouw en taalgebruik moeten wel min of meer in orde zijn.
Voorkom tikfouten en spelfouten door een spellingscontrole in je browser te gebruiken.
Account fraude: wees niet zo dom om iemand anders op je account te laten werken, samen met anderen op het account te werken of je account door te schuiven of door te verkopen aan een ander. Supervisors controleren inlogtijden, IP adressen en tikstijl. Bij het vermoeden van accountfraude ben je niet alleen meteen je baan kwijt en willen ze je ook nooit meer aannemen, maar ook ben je meteen minimaal 1 jaar uitgesloten van al het andere werk dat wij aanbieden.

OPKOMST

Je mag werken wanneer je wil, zo lang je je maar houdt aan de minmaal 250 berichten per week. Uiteraard kun je veel meer dan 250 berichten per week tikken. Maar als je weinig tijd hebt een keer, dan raden we je wel aan je berichten te verdelen en niet tot het laatste moment te wachten. Er zijn immers drukke dagen, maar ook stille dagen en het is vrije inlog. Je kunt ook de pech hebben dat nou net op de tijd dat jij wil werken, heel veel andere mensen dat ook denken.

SNELHEID

Je wordt geacht berichten te verwerken met een snelheid van gemiddeld 4 minuten of minder.

TIJDEN

De avonduren zijn doorgaans de beste uren om te werken, dan is er het meest te doen. Ook de vroege ochtend kan druk zijn. Daarnaast is er in het weekend vaak een mindere bezetting, zodat je op sommige tijden lekker door kan werken. Indien het druk is en er meer mensen bij kunnen, dan zal dit door een supervisor kenbaar worden gemaakt.

KLANTEN

De klanten van TAC komen voornamelijk uit Nederland en België.

AFMELDEN

Vrije inlog betekent dat je niet op vaste tijden/uren werkt maar niet dat je de ene week wel kan komen werken en de andere week niet zonder iets te laten weten.
Afmelden, om welke reden dan ook, is verplicht en doe je minimaal 1 week van te voren.

Indien je dit werk aanneemt, dan heb je gewoon een baan bij een bedrijf waar je een vergoeding voor krijgt in Euro. Hoe je daar zelf ook tegen aankijkt, daar horen bepaalde verplichtingen bij, niet alleen van de kant van het bedrijf, maar ook van jouw kant. Dit is werk voor mensen van 18 jaar en ouder, kortom voor volwasssen mensen en we verwachten dus ook een professionele houding van je.
Je hoort zelf de inschatting te kunnen maken, minimaal 1 week van te voren, of je de week erop voldoende tijd beschikbaar hebt om 250 berichten te verwerken. Natuurlijk zijn daar uitzonderingen op, je kunt moeilijk van te voren weten op welke dag je precies gaat bevallen bijvoorbeeld. Maar of je op vakantie gaat, tentamens hebt of gaat verhuizen om maar een paar voorbeelden te noemen, dat weet je echt wel een week van te voren.
Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijke omstandigheden. Vergeet niet dat de 250 berichten een minimum zijn. Er zijn genoeg mensen die dagelijks 250 berichten verwerken. Dus maak jouw probleem niet ons probleem door ons lastig te vallen met allerlei redenen waarom je niet kan of kon werken.
Je kunt je afmelden voor een periode van maximaal 4 weken (1 maand), met behoud van werkgarantie. Hierbij geldt wel dat je je afmeld met een eind- en startdatum. Dus laatste dag waarop je zal werken en eerste dag die je weer zal beginnen. Meld je je dus weer op de dag waarop je weer zou beginnen, dan kun je gewoon weer aan de slag. Heb je je voor 2 weken afgemeld maar loopt het uit om de een of andere reden, meld dit dan vóór (of op) de dag die je weer zou beginnen met werken.
Indien je zo maar weg blijft zonder je af te melden of indien je je wel afgemeld hebt maar er niet bent op de dag dat je weer zou starten of indien je geen target haalt (terwijl er wel voldoende traffic is), dan wordt dit beschouwd als het niet nakomen van je freelance afspraken. We bieden je dan minimaal 1 maand geen werk meer aan. Daarna kun je je weer aanmelden, maar je hebt dan geen werkgarantie, dus dat is afhankelijk van het aanbod. Bij herhaling wordt dit 2 maanden, dan 3, etc.
Indien je je wil afmelden voor langer dan 1 maand, dan wordt dit beschouwd als het eindigen van de overeenkomst. Daarna kun je je gewoon weer aanmelden, maar ook dan is er geen werkgarantie. Maar in dit geval is er natuurlijk geen sprake van schending van de afspraken en dus ook geen herhalingsprincipe.


AANMELD PROCEDURE


Gebruik de knop om je aan te melden.
Je ziet een aantal persoonlijke vragen die je in moet vullen en daar onder de testvragen. Alle velden zijn verplicht, vul je iets niet in, dan kun je de test niet versturen.
De test is je sollicitatie en die wordt door ons doorgestuurd naar het bedrijf.

Zodra wij van het bedrijf horen of je aangenomen bent of niet, mailen wij je op het adres dat je in de test hebt opgegeven. Zorg dus dat je email adres klopt!
Afhankelijk van de instellingen in je email account, kan onze email ook in je spam box terecht komen. Hou dat dus in de gaten. Heb je na een week nog geen uitslag ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Indien je wordt aangenomen dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
  • Je beschikt over een actieve (dus geen slapende) bankrekening op eigen naam. (Bankrekeningen op naam van een ander worden niet geaccepteerd en je aanmelden onder een valse naam heeft dus ook totaal geen zin)
  • Je beschikt over een geldig en officieel ID (zoals paspoort, rijbewijs of ID kaart), waarop in elk geval je naam en geboortedatum of jaar zijn vermeld
  • Je hebt een Telegram of Skype account (niet nodig voor het werk zelf, maar wel voor het contact met de manager, supervisors etc.) Alleen de messenger functie wordt gebruikt, je hoeft dus nooit te bellen of te cammen

Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, heeft het geen zin om je aan te melden.

Note: woon je niet in Europa, maar in een andere tijdzone, hou er dan rekening mee dat dit bedrijf voornamelijk klanten uit Nederland en België heeft. Als je uitsluitend in de nacht (NL tijd) kunt werken, hou er dan rekening mee dat het aanbod van werk een stuk lager ligt, klanten slapen.

Ben je aangenomen en er is een plek vrij voor jou bij het bedrijf, dan nemen we contact met je op om de test met je door te nemen en je van verdere informatie en contact adressen te voorzien.
Daarna sturen we je door naar 1 van de supervisors van het bedrijf en kun je worden ingewerkt.

Ook als je niet bent aangenomen, krijg je van ons een e-mail. Vaak krijgen we dan een e-mail terug met de vraag of we geen feedback kunnen sturen. Het antwoord daarop is: nee dat kunnen we niet. Je test is een sollicitatie bij een bedrijf. Geen proefwerk voor school. Niemand zit dat met een rode pen na te kijken. Het bedrijf bekijkt gewoon de sollicitaties en laat ons weten wie er aangenomen worden en wie niet. Pas als je aangenomen bent, krijg je feedback om aan te geven wat nog beter zou kunnen. Realiseer je ook dat je niet de enige bent die solliciteert. Als een bedrijf bijvoorbeeld 20% van de sollicitanten aanneemt, dan zou dat betekenen dat op elke 1000 sollicitaties 800 mensen feedback zouden moeten krijgen! Dat zou niet alleen heel veel tijd kosten, maar ook heel veel geld. De medewerkers die die feedback schrijven, moeten immers ook betaald worden.


IK BEN NIET AANGENOMEN, MAG IK NOG EENS SOLLICITEREN?


Ja dat mag, maar niet meteen. Zorg dat er minimaal een maand tussen zit. Of je wel of niet wordt aangenomen kan aan een aantal factoren liggen.
De meeste bedrijven nemen alleen maar mensen aan vanwege het natuurlijke verloop: er gaan mensen weg of iemand wordt ontslagen. Ze hebben dus niet onbeperkt plaats en willen in bijvoorbeeld de maand maart 3 nieuwe mensen hebben, terwijl wij op dat moment misschien wel 40 sollicitanten hebben doorgestuurd. Uiteraard zal het bedrijf dan de 3 besten selecteren.
Datzelfde bedrijf kan in augustus een sterke groei doormaken en 20 mensen willen hebben, terwijl wij op dat moment 30 sollicitanten doorsturen. Dan maak je veel meer kans.
We bieden werk aan van meerdere bedrijven, dus ben je niet aangenomen, dan kun je het intussen altijd bij een van de andere bedrijven proberen.


BELANGRIJK


TAC is een Nederlands georiënteerd bedrijf. Voor zover er wordt gesproken over tijden, is dit altijd Nederlandse tijd, niet alleen op deze website, maar ook bij het bedrijf zelf. Hou er dus rekening mee dat als je afspraken maakt met een supervisor of uren doorgeeft, ze van je verwachten dat je dat in Nederlandse tijd doet.

Dit is freelance werk. Dat betekent dat je er altijd zelf verantwoordelijk voor bent om je inkomsten op te geven bij de belastingdienst in jouw land.

Je bent niet in vaste dienst en het bedrijf geeft dus ook geen werkgeversverklaringen af.

Om dit werk goed te kunnen doen, dien je uiteraard de beschikking te hebben over een aantal dingen zoals een goedwerkende laptop of desktop PC met toebehoren, een stabiele en niet al te trage internetverbinding, een goed werkend modem en een betrouwbare stroomvoorziening.
Dit moet op orde zijn.