OP/BV
INFORMATIE
VRIJE INLOGWOW!
NEDERLANDS
WERK

VERDIENSTEN

ALLEEN MAANDBASIS
Een maandis een kalendermaand

0-500 berichten*-----06 eurocent per bericht
501-1000 berichten*09 eurocent per bericht
1001-2000 berichten11 eurocent per bericht
2001-3000 berichten12 eurocent per bericht
3001-4000 berichten13 eurocent per bericht
4001 of meer berichten14 eurocent per bericht
Pokes**06 eurocent per bericht


Weekend bonus
: Nee
Avond bonus: Nee
**Pokes: Indien er onvoldoende traffic is, genereert de BV chat zogeheten pokes, zodat je toch verder kunt werken. Deze pokes zijn standaard 6 euro cent per bericht. De OP chat heeft geen aparte pokes.

DUBBELE INLOG

Op & BV zijn 2 verschillende bedrijven. Je krijgt bij beide een inlog, je getikte berichten voor de maand worden bij elkaar opgeteld en gelden dus als 1 staffel!

UITBETALING


*Let op: Deze chat zoekt mensen die willen werken, de minimum eis is 1000 berichten per maand, gebaseerd op een minimum van ca. 250 berichten per week. De basisbetaling begint dus eigenlijk bij 1001 per maand (11 cent). Daaronder wordt minder uitbetaald, verwerk je (veel) meer dan verdien je uiteraard ook (veel) meer. Wijzigingen voorbehouden.

Uitbetalende instantie: LAMR

Minimum uitbetaling maandbasis: 100 euro voor alle landen.

Iedereen krijgt via de mail een maandoverzicht. Zodra er uitbetaald is krijg je ook daar een afschrift van in je mailbox. Niets ontvangen? Check dan je spamfolder van je mail account. Krijg je echt geen afschriften, neem dan even contact op via wow@onlinework.net.

Stoppen: Indien je stopt met het werk of je wordt ontslagen, worden bedragen lager dan 35 euro (25 bij IBAN) niet uitgekeerd. Check dat dus als je wilt stoppen! Indien je zomaar wegblijft en stopt zonder je af te melden en/of supervisors, de manager of andere betrokken personen gewoon verwijdert, geldt een boete van 25 euro, welke eerst wordt afgetrokken van je totaal. Pas daarna wordt gekeken of je genoeg overhoudt voor de uitbetaling.

Kosten: de kosten voor een (internationale) transfer bedragen ca. 7 euro. Deze worden afgetrokken van je totaal (dat zijn de kosten van onze bank). Daarnaast gaan internationale betalingen doorgaans via een intermediary bank en zal jouw eigen bank ook nog een bedrag in rekening brengen. Wil je daar meer over weten, vraag dat dan na bij je eigen bank.
Voor de adminstratiekosten van onze kant uit, hoef je het werken niet te laten, dat is 1 euro op maandbasis.

AUTO REFRESH

Het scherm ververst automatisch zodra er berichten te verwerken zijn. Het gebruik van een eigen auto refresh applicatie is bij dit bedrijf niet toegestaan en wordt gezien als claimen: mensen zetten hun eigen auto refresh optie aan en gaan dan wat anders doen, zodat ze in elk geval een bericht hebben als ze weer kijken. Slim, maar het mag niet, omdat de berichten dan blijven hangen, het systeem ze niet kan herverdelen en de klanten langere tijd geen antwoord krijgen. Je kunt er voor ontslagen worden, dus gewoon niet doen bij dit bedrijf.

TRIGGERS

Triggers (pokes) zijn berichten die bedoeld zijn om een gesprek weer op gang te krijgen. Een gesprek kan maximaal drie maal getriggerd worden. Je krijgt een trigger als er geen live bericht voorhanden is. Ook een trigger telt als een verwerkt bericht en wordt gewoon uitbetaald, maar bij BV is de betaling lager, omdat die veel pokes/triggers uitsturen. Sla ze niet over, een goede poke lokt klanten en zorgt er weer voor dat ook jij weer live berichten te verwerken krijgt.

KWALITEIT

OP/BV eist een gemiddeld tot hoge kwaliteit, niet alleen bij je sollicitatie, maar ook als je echt aan het werk bent. Een gemiddeld tot hoge kwaliteit betekent dat je fatsoenlijk werk moet leveren. Kleine fouten kunnen, maar niet meer dan dat. Fatsoenlijk tot goed Nederlands taalgebruik. Vlotte, duidelijke, onderhoudende en inhoudelijke berichten. Stel open vragen en zorg er voor dat je berichtlengte altijd in verhouding is tot de lengte van het bericht van de klant.
Account fraude: wees niet zo dom om iemand anders op je account te laten werken, samen met anderen op het account te werken of je account door te schuiven of door te verkopen aan een ander. Supervisors controleren inlogtijden, IP adressen en tikstijl. Bij het vermoeden van accountfraude ben je niet alleen meteen je baan en je geld kwijt en willen ze je ook nooit meer aannemen, maar ook ben je meteen minimaal 1 jaar uitgesloten van al het andere werk dat wij aanbieden.

OPKOMST

Indien je niet genoeg berichten verwerkt, slecht werk levert of je komt regelmatig of langere tijd niet opdagen, komt je account te vervallen. OP neemt niet snel mensen opnieuw aan.

SNELHEID

Bij voldoende aanbod dien je minimaal 30 berichten per uur te kunnen verwerken.

TIJDEN

De avonduren zijn doorgaans de beste uren om te werken, dan is er het meest te doen. Ook de vroege ochtend kan druk zijn. Omdat weekenden werken niet verplicht is, is ook daar vrijwel altijd plek.

KLANTEN

De klanten van OP/BV komen voornamelijk uit Nederland en België.

AFMELDEN

Afmelden, om welke reden dan ook, doe je altijd bij de manager en/of de coach van het bedrijf.

Indien je helemaal wilt stoppen met het werk, meldt dit dan minimaal 1 week van te voren, zodat het bedrijf tijd heeft iemand anders in te zetten om jou te vervangen.

Indien je tijdelijk niet beschikbaar gaat zijn, bijvoorbeeld vanwege tentamens, vakantie en dergelijke, geef dit dan ruim van te voren aan.
Het is verplicht om een start- en einddatum aan te geven, dus de eerste dag dat je afwezig en de laatste dag dat je afwezig bent.

Ben je plots ziek geworden en kun je echt (per direct) je uren niet nakomen, neem dan altijd, maar wel meteen (dus vooraf) persoonlijk contact op met de manager of de coach van het bedrijf. Indien je het achteraf komt melden, dan loop je het risico ontslagen te worden. Met meldingen achteraf kan geen rekening worden gehouden. Het komt nog al eens voor dat mensen na een week komen melden, ik kon niet werken omdat .... Dat kun je bij een andere baan ook niet maken en dus ook niet bij deze baan.


AANMELD PROCEDURE


Gebruik de knop om je aan te melden.
Je ziet een aantal persoonlijke vragen die je in moet vullen en daar onder de testvragen. Alle velden zijn verplicht, vul je iets niet in, dan kun je de test niet versturen.
De test is je sollicitatie en die wordt door ons doorgestuurd naar het bedrijf.

Zodra wij van het bedrijf horen of je aangenomen bent of niet, mailen wij je op het adres dat je in de test hebt opgegeven. Zorg dus dat je email adres klopt!
Afhankelijk van de instellingen in je email account, kan onze email ook in je spam box terecht komen. Hou dat dus in de gaten. Heb je na een week nog geen uitslag ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Indien je wordt aangenomen dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
  • Je beschikt over een actieve (dus geen slapende) bankrekening op eigen naam. (Bankrekeningen op naam van een ander worden niet geaccepteerd en je aanmelden onder een valse naam heeft dus ook totaal geen zin)
  • Je beschikt over een geldig en officieel ID (zoals paspoort, rijbewijs of ID kaart), waarop in elk geval je naam en geboortedatum of jaar zijn vermeld
  • Je hebt een skype account (niet nodig voor het werk zelf, maar wel voor het contact met de manager, supervisors etc.) Alleen de messenger functie wordt gebruikt, je hoeft dus nooit te bellen of te cammen

Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, heeft het geen zin om je aan te melden.

Note: woon je niet in Europa, maar in een andere tijdzone, hou er dan rekening mee dat dit bedrijf voornamelijk klanten uit Nederland en België heeft. Kun je dus alleen maar werken op tijden waarop het in die landen midden in de nacht is, dan heeft het geen zin om te solliciteren. Midden in de nacht zijn er zoals je zult begrijpen erg weinig klanten.

Ben je aangenomen en er is een plek vrij voor jou bij het bedrijf, dan nemen we contact met je op om je van verdere informatie en contact adressen te voorzien.
Daarna kun je contact opnemen met de coach van het bedrijf om een inwerkafspraak te maken.

Ook als je niet bent aangenomen, krijg je van ons een e-mail. Vaak krijgen we dan een e-mail terug met de vraag of we geen feedback kunnen sturen. Het antwoord daarop is: nee dat kunnen we niet. Je test is een sollicitatie bij een bedrijf. Geen proefwerk voor school. Niemand zit dat met een rode pen na te kijken. Het bedrijf bekijkt gewoon de sollicitaties en laat ons weten wie er aangenomen worden en wie niet. Pas als je aangenomen bent, krijg je feedback om aan te geven wat nog beter zou kunnen. Realiseer je ook dat je niet de enige bent die solliciteert. Als een bedrijf bijvoorbeeld 20% van de sollicitanten aanneemt, dan zou dat betekenen dat op elke 1000 sollicitaties 800 mensen feedback zouden moeten krijgen! Dat zou niet alleen heel veel tijd kosten, maar ook heel veel geld. De medewerkers die die feedback schrijven, moeten immers ook betaald worden.


IK BEN NIET AANGENOMEN, MAG IK NOG EENS SOLLICITEREN?


Ja dat mag, maar niet meteen. Zorg dat er minimaal een maand tussen zit. Of je wel of niet wordt aangenomen kan aan een aantal factoren liggen.
De meeste bedrijven nemen alleen maar mensen aan vanwege het natuurlijke verloop: er gaan mensen weg of iemand wordt ontslagen. Ze hebben dus niet onbeperkt plaats en willen in bijvoorbeeld de maand maart 3 nieuwe mensen hebben, terwijl wij op dat moment misschien wel 40 sollicitanten hebben doorgestuurd. Uiteraard zal het bedrijf dan de 3 besten selecteren.
Datzelfde bedrijf kan in augustus een sterke groei doormaken en 20 mensen willen hebben, terwijl wij op dat moment 30 sollicitanten doorsturen. Dan maak je veel meer kans.
We bieden werk aan van meerdere bedrijven, dus ben je niet aangenomen, dan kun je het intussen altijd bij een van de andere bedrijven proberen.


BELANGRIJK


OP/BV is een Nederlands georiënteerd bedrijf. Voor zover er wordt gesproken over tijden, is dit altijd Nederlandse tijd, niet alleen op deze website, maar ook bij het bedrijf zelf. Hou er dus rekening mee dat als je afspraken maakt met een supervisor of uren doorgeeft, ze van je verwachten dat je dat in Nederlandse tijd doet.

Dit is freelance werk. Dat betekent dat je er altijd zelf verantwoordelijk voor bent om je inkomsten op te geven bij de belastingdienst in jouw land.

Je bent niet in vaste dienst en het bedrijf geeft dus ook geen werkgeversverklaringen af.

Om dit werk goed te kunnen doen, dien je uiteraard de beschikking te hebben over een aantal dingen zoals een goedwerkende laptop of desktop PC met toebehoren, een stabiele en niet al te trage internetverbinding, een goed werkend modem en een betrouwbare stroomvoorziening.
Dit moet op orde zijn.

Verder wordt er van je verwacht dat je over een gezonde dosis zelfkennis beschikt. Als je werk aanneemt, dan heb je daar ook tijd voor en plan je dat ook in. Andere zaken in je leven plan je daaromheen en niet omgekeerd.

Freelance of niet, het is echt werk bij een echt bedrijf en je wordt er voor betaald in echt geld. Daar horen ook regels bij en die accepteer je als je het werk aanneemt.