OMS
INFORMATIE
VRIJE INLOGWOW!
NEDERLANDS
WERK

VERDIENSTEN

WEEKBASIS
Een week is een kalenderweek

0-100 berichten00 eurocent per bericht
101-250 berichten-----05 eurocent per bericht
251-500 berichten12 eurocent per bericht
501-750 berichten13 eurocent per bericht
751-1000 berichten14 eurocent per bericht
1001-1250 berichten15 eurocent per bericht
1251-2500 berichten16 eurocent per bericht
2501 of meer berichten17 eurocent per bericht


Weekend bonus
: Ja, 1 eurocent extra per bericht
Avond bonus: Nee

* Let op: Deze chat zoekt mensen die willen werken, de minimum eis is 250 berichten per week. Heb je minder dan 100 berichten, dan worden deze niet uitbetaald.** Er zijn ruim voldoende berichten te verwerken.

** Uitgezonderd de week waarin je start, omdat dit doorgaans geen volle week is.

Indien er echt iets aan de hand is dan kun je vooraf contact opnemen met de coach, bijvoorbeeld om je tijdelijk op non actief te zetten. Niks laten weten, wel werken en dan niet eens de 100 halen is dus geen uitbetaling.

UITBETALING

Uitbetalende instantie
: World Online Work / PNT.
Minimum uitbetaling weekbasis: 25 euro (heb je minder dan, schuift het door naar de daaropvolgende week).
Betaling op weekbasis is alleen mogelijk voor mensen uit Europa met een IBAN rekening in euro, of op aanvraag voor mensen uit andere landen die veel berichten verwerken (minimaal 50 eur per week). Voor alle andere gevallen geldt uitbetaling op maandbasis.Voor alle andere gevallen geldt uitbetaling op maandbasis. Indien je stopt met het werk of je wordt ontslagen, worden bedragen lager dan 15 euro (IBAN) of 25 euro (andere landen) niet uitgekeerd.
Minimum uitbetaling maandbasis: 50 euro (heb je minder, dan schuift het door naar de daaropvolgende maand). Ook als je per maand wordt uitbetaald, worden de berichten per week berekend. Afhankelijk van hoe de weken vallen, krijg je na afloop van de maand 4 of 5 weken uitbetaald. Indien je stopt met het werk of je wordt ontslagen, worden bedragen lager dan 35 euro niet uitgekeerd.
Verdwijnen: Indien je zomaar wegblijft en stopt zonder je af te melden en/of supervisors, de manager of andere betrokken personen gewoon verwijdert, geldt een boete van 25 euro, welke eerst wordt afgetrokken van je totaal. Pas daarna wordt gekeken of je genoeg overhoudt voor de uitbetaling.

BERICHTEN

Je dient minimaal 251 berichten per week te verwerken en dat raden we ook zeker aan. Om dit te stimuleren, betaalt OMS namelijk maar liefst 4 eurocent per bericht minder uit wanneer je de 251 niet haalt. Een voorbeeld, stel je verwerkt er 50 minder dan het minimum, dus 200, dan verdien je (200 x 0.08=) 16 euro. Doe je er 50 meer dan het minimum dus 300, dan verdien je (300 x 0.12=) 36 euro. Dat is meer dan het dubbele!

AUTO REFRESH

Zolang er berichten beschikbaar zijn, krijg je automatisch het volgende bericht te verwerken. Ook als je scherm leeg is, zal het systeem automatisch je scherm verversen als er weer berichten beschikbaar zijn. Tevens is er een refresh knop die je kunt gebruiken. Een auto refresh applicatie toevoegen aan je browser is bij dit bedrijf eveneens toegestaan.

TRIGGERS

Triggers zijn berichten die bedoeld zijn om een gesprek weer op gang te krijgen. Een gesprek kan maximaal drie maal getriggerd worden. Je krijgt een trigger als er geen live bericht voorhanden is. Ook een trigger telt als een verwerkt bericht en wordt gewoon uitbetaald. De optie of je triggers krijgt, kan door het bedrijf aan- of uit worden gezet. Ze beoordelen of je er goed genoeg in bent, want een gesprek succesvol op gang brengen, is een andere vaardigheid dan antwoorden op normaal berichtenverkeer.

KWALITEIT

OMS eist een hoge kwaliteit, niet alleen bij je sollicitatie, maar ook als je echt aan het werk bent. Een hoge kwaliteit betekent dat je gewoon echt goed werk moet leveren. Goed tot uitstekend Nederlands taalgebruik, vlotte, duidelijke, onderhoudende en inhoudelijke berichten. Open vragen stellen en je berichtlengte is altijd in verhouding tot het bericht van de klant.
Dat zijn hoge eisen, maar ze betalen dan ook niet voor niets t/m 18 eurocent per bericht.
Indien je bij OMS bent ontslagen, omdat ze niet tevreden zijn over je kwaliteit, maak je dan ook (in tegenstelling tot bij sommige andere bedrijven) weinig tot geen kans om opnieuw te worden aangenomen, ook niet op de langere termijn.
Account fraude: wees niet zo dom om iemand anders op je account te laten werken, samen met anderen op het account te werken of je account door te schuiven of door te verkopen aan een ander. Supervisors controleren inlogtijden, IP adressen en tikstijl. Bij het vermoeden van accountfraude ben je niet alleen meteen je baan kwijt en willen ze je ook nooit meer aannemen, maar ook ben je meteen minimaal 1 jaar uitgesloten van al het andere werk dat wij aanbieden.

OPKOMST

Indien je regelmatig niet aan het minimum komt van 251 berichten verwerken per week, of je komt gewoon helemaal niet opdagen, zal je account komen te vervallen.

SNELHEID

Bij voldoende aanbod dien je minimaal 30 berichten per uur te kunnen verwerken.

TIJDEN

De avonduren zijn doorgaans de beste uren om te werken, dan is er het meest te doen. Ook de vroege ochtend kan druk zijn. Omdat weekenden werken niet verplicht is, is ook daar vrijwel altijd plek.

KLANTEN

De klanten van OMS komen voornamelijk uit Nederland en België.

AFMELDEN

Afmelden, om welke reden dan ook, doe je altijd bij de manager en/of de coach van het bedrijf.

Indien je helemaal wilt stoppen met het werk, meldt dit dan minimaal 1 week van te voren, zodat het bedrijf tijd heeft iemand anders in te zetten om jou te vervangen.

Indien je tijdelijk niet beschikbaar gaat zijn, bijvoorbeeld vanwege tentamens, vakantie en dergelijke, geef dit dan ruim van te voren aan.
Het is verplicht om een start- en einddatum aan te geven, dus de eerste dag dat je afwezig en de laatste dag dat je afwezig bent.

Ben je plots ziek geworden en kun je echt (per direct) je uren niet nakomen, neem dan altijd, maar wel meteen (dus vooraf) persoonlijk contact op met de manager of de coach van het bedrijf. Indien je het achteraf komt melden, dan loop je het risico ontslagen te worden.


AANMELD PROCEDURE


Gebruik de knop om je aan te melden.
Je ziet een aantal persoonlijke vragen die je in moet vullen en daar onder de testvragen. Alle velden zijn verplicht, vul je iets niet in, dan kun je de test niet versturen.
De test is je sollicitatie en die wordt door ons doorgestuurd naar het bedrijf.

Zodra wij van het bedrijf horen of je aangenomen bent of niet, mailen wij je op het adres dat je in de test hebt opgegeven. Zorg dus dat je email adres klopt!
Afhankelijk van de instellingen in je email account, kan onze email ook in je spam box terecht komen. Hou dat dus in de gaten. Heb je na een week nog geen uitslag ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Indien je wordt aangenomen dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
  • Je beschikt over een actieve (dus geen slapende) bankrekening op eigen naam. (Bankrekeningen op naam van een ander worden niet geaccepteerd en je aanmelden onder een valse naam heeft dus ook totaal geen zin)
  • Je beschikt over een geldig en officieel ID (zoals paspoort, rijbewijs of ID kaart), waarop in elk geval je naam en geboortedatum of jaar zijn vermeld
  • Je hebt een skype account (niet nodig voor het werk zelf, maar wel voor het contact met de manager, supervisors etc.) Alleen de messenger functie wordt gebruikt, je hoeft dus nooit te bellen of te cammen

Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, heeft het geen zin om je aan te melden.

Note: woon je niet in Europa, maar in een andere tijdzone, hou er dan rekening mee dat dit bedrijf voornamelijk klanten uit Nederland en België heeft. Kun je dus alleen maar werken op tijden waarop het in die landen midden in de nacht is, dan heeft het geen zin om te solliciteren. Midden in de nacht zijn er zoals je zult begrijpen erg weinig klanten.

Ben je aangenomen en er is een plek vrij voor jou bij het bedrijf, dan nemen we contact met je op om je van verdere informatie en contact adressen te voorzien.
Daarna kun je contact opnemen met de coach van het bedrijf om een inwerkafspraak te maken.

Ook als je niet bent aangenomen, krijg je van ons een e-mail. Vaak krijgen we dan een e-mail terug met de vraag of we geen feedback kunnen sturen. Het antwoord daarop is: nee dat kunnen we niet. Je test is een sollicitatie bij een bedrijf. Geen proefwerk voor school. Niemand zit dat met een rode pen na te kijken. Het bedrijf bekijkt gewoon de sollicitaties en laat ons weten wie er aangenomen worden en wie niet. Pas als je aangenomen bent, krijg je feedback om aan te geven wat nog beter zou kunnen. Realiseer je ook dat je niet de enige bent die solliciteert. Als een bedrijf bijvoorbeeld 20% van de sollicitanten aanneemt, dan zou dat betekenen dat op elke 1000 sollicitaties 800 mensen feedback zouden moeten krijgen! Dat zou niet alleen heel veel tijd kosten, maar ook heel veel geld. De medewerkers die die feedback schrijven, moeten immers ook betaald worden.


IK BEN NIET AANGENOMEN, MAG IK NOG EENS SOLLICITEREN?


Ja dat mag, maar niet meteen. Zorg dat er minimaal een maand tussen zit. Of je wel of niet wordt aangenomen kan aan een aantal factoren liggen.
De meeste bedrijven nemen alleen maar mensen aan vanwege het natuurlijke verloop: er gaan mensen weg of iemand wordt ontslagen. Ze hebben dus niet onbeperkt plaats en willen in bijvoorbeeld de maand maart 3 nieuwe mensen hebben, terwijl wij op dat moment misschien wel 40 sollicitanten hebben doorgestuurd. Uiteraard zal het bedrijf dan de 3 besten selecteren.
Datzelfde bedrijf kan in augustus een sterke groei doormaken en 20 mensen willen hebben, terwijl wij op dat moment 30 sollicitanten doorsturen. Dan maak je veel meer kans.
We bieden werk aan van meerdere bedrijven, dus ben je niet aangenomen, dan kun je het intussen altijd bij een van de andere bedrijven proberen.


BELANGRIJK


OMS is een Nederlands georiënteerd bedrijf. Voor zover er wordt gesproken over tijden, is dit altijd Nederlandse tijd, niet alleen op deze website, maar ook bij het bedrijf zelf. Hou er dus rekening mee dat als je afspraken maakt met een supervisor of uren doorgeeft, ze van je verwachten dat je dat in Nederlandse tijd doet.

Dit is freelance werk. Dat betekent dat je er altijd zelf verantwoordelijk voor bent om je inkomsten op te geven bij de belastingdienst in jouw land.

Je bent niet in vaste dienst en het bedrijf geeft dus ook geen werkgeversverklaringen af.

Om dit werk goed te kunnen doen, dien je uiteraard de beschikking te hebben over een aantal dingen zoals een goedwerkende laptop of desktop PC met toebehoren, een stabiele en niet al te trage internetverbinding, een goed werkend modem en een betrouwbare stroomvoorziening.
Dit moet op orde zijn.

Verder wordt er van je verwacht dat je over een gezonde dosis zelfkennis beschikt. Als je werk aanneemt, dan heb je daar ook tijd voor en plan je dat ook in. Andere zaken in je leven plan je daaromheen en niet omgekeerd.

Freelance of niet, het is echt werk bij een echt bedrijf en je wordt er voor betaald in echt geld. Daar horen ook regels bij en die accepteer je als je het werk aanneemt.