MCZ
INFORMATIE
ROOSTER


WOW!
NEDERLANDS
WERK

VERDIENSTEN

WEEKBASIS
Alleen geldig voor mensen uit Europa met een IBAN rekening in EURO
Let op: Een week is zondag t/m zaterdag bij dit bedrijf (NL tijd)

Standaard billed klanten*

-----

22 eurocent per bericht**

Teaser


5 eurocent per bericht

SMS


5 eurocent per bericht

Spotlight bericht


5 eurocent per bericht


* De verhouding tussen standaard billed berichten en de overige berichten is ongeveer 75/25. Dus ongeveer driekwart van de berichten die je krijgt, zijn 22 eurocent. SMS berichten en spotlight berichten komen maar weinig voor. En SMS berichten zijn doorgaans kort. De teasers komen voorbij als het stil is, dus bij een tekort aan (billed) berichten. Al met al betekent dit dat je gemiddeld per bericht ongeveer 17 tot 18 eurocent verdiend!

** Bij een minimum van ten minste 200 berichten per week, heb je minder dan is het 18 eurocent per bericht.


MAANDBASIS

Voor overige rekeningen geldt dat er per maand betaald wordt (afhankelijk van de maand ontvang je dan verdiensten over 4 of 5 weken). De verdiensten per bericht zijn gelijk aan de betaling per week.

Weekend bonus: Nee
Avond bonus: Nee

UITBETALING

Uitbetalende instantie: MCZ
Minimum uitbetaling weekbasis: 50 euro (heb je minder, dan schuift het door naar de daaropvolgende week).
Minimum uitbetaling maandbasis: 50 euro (heb je minder, dan schuift het door naar de daaropvolgende maand).
Stoppen: Indien je wil stoppen met het werk, word je geacht de huidige week af te maken (t/m zaterdag). Doe je dit niet dan zal je laatste betaling worden ingehouden.

UREN

Je dient je minimaal 12 uur per week in te roosteren waarvan tenminste 8 op weekdagen en tenminste 4 in het weekend. Maximaal 20 uur (de rest mag in overleg met de master). Het planrooster is tot 3 weken vooraf in te vullen, en sluit op woensdagavond voor de week daarop (daarna zijn wijzigingen alleen nog mogelijk in overleg met de master). Er wordt verwacht dat je je ook voor 1 sluitdienst inroostert (dus tot 24 uur), zodat wij ook altijd zeker zijn dat de avonden ook goed gevuld zijn en wij klanten niet gaan verliezen omdat ze te lang op antwoord moeten wachten.
Na 4 uur aaneengesloten werken, is een pauze van minimaal een uur verplicht.

Let op: als je voor roosterwerk kiest, dan ga je een verplichting aan in tijd. De uren die je inroostert, die werk je ook. Dus zorg er ook voor dat je alleen uren inroostert waarvan je zeker bent dat je ze ook echt kan werken. Andere dingen in je leven plan je om je werk heen en niet andersom.
Als je door overmacht niet in staat bent te werken dan moet dat minstens 2 uur van te vorenworden aangegeven. Ter verduidelijking; ziekte van je moeder, doktersbezoek, boodschappendoen, naar de kapper is geen overmacht.

BERICHTEN

Je dient minimaal 250 berichten per week te verwerken, waarvan tenminste 50 in het weekend*. Heb je minder, dan wordt je account gesloten en sluit je weer achteraan in de wachtrij voor werk**. Dit kan maximaal drie keer per jaar.

* Dit geldt niet indien je nog in je inwerkperiode zit.
** Indien je langer dan 3 maanden achtereen steeds voldoende berichten hebt verwerkt, dan mag je 1 keer verzuimen en blijft je account behouden. Hierbij geldt dan wel dat die periode van 3 maanden weer opnieuw ingaat en je weer 3 maanden achtereen voldoende berichten moet verwerken voordat je weer 1 keer kan verzuimen.

AUTO REFRESH

Het scherm refresht vanzelf, dus je hebt geen auto refresh applicatie nodig in je browser.

KWALITEIT

MCZ eist een hoge kwaliteit, niet alleen bij je sollicitatie maar ook als je echt aan het werk bent. Een kleiner bedrijf kan zich geen afwijkingen in grammatica, zinsopbouw en spelling permitteren. Klanten zouden dit direct merken en niet accepteren. Het maakt dit bedrijf niets uit waar je vandaan komt of waar je woont, maar je gebruik van de Nederlandse taal moet dus echt gewoon goed zijn. Er wordt dan ook streng op gecontroleerd. Slecht werk en/of overtredingen van de regels kan leiden tot een waarschuwing, een sanctie en ontslag.
Daar staat tegenover dat bij MCZ altijd een of meerdere supervisors (masters) aanwezig zijn, bij wie je altijd terecht kunt met je vragen. Uiteraard zullen zij jou zelf ook benaderen met feedback als ze zien dat je iets kunt verbeteren. Net als bij alle andere bedrijven, dien je dan ook verplicht op Skype ingelogd te staan als je aan het werk bent.

OPKOMST

Uiteraard ben je altijd op tijd voor je uren (melden doe je altijd 5 minuten voor aanvang bij de dienstdoende master). Je werkt bij dit bedrijf in een klein team, te laat komen en/of niet op komen dagen heeft dan ook direct inkomstderving voor het bedrijf tot gevolg. Dit is dus zeker geen bedrijf voor mensen die hun spullen (goedwerkende PC of laptop, modem, internetverbinding, stroomvoorziening) niet op orde hebben. En ook niet voor mensen met een zwakke gezondheid of andere problemen. Kortom het bedrijf moet op je kunnen bouwen!
Probeer pauzes tijdens het werken zoveel mogelijk te beperken (ga naar het toilet en pak drinken voordat je begint).

SNELHEID

Je wordt geacht berichten te verwerken met een fatsoenlijke gemiddelde snelheid. Als je ingeroosterd bent, dan ben je ook echt aan het werk. Het kan niet zo zijn dat je zo maar een kwartier weg bent of bijvoorbeeld tussendoor gezellig op Facbook bezig bent, terwijl er berichten open staan in de wachtrij.

KLANTEN

De klanten van MCZ komen voornamelijk uit Nederland en Belgiƫ. Voor beantwoording van Belgische klanten gelden speciale (taal) regels.

AFMELDEN

Afmelden, om welke reden dan ook, doe je altijd bij de manager van het bedrijf.
Indien je helemaal wilt stoppen met het werk, meldt dit dan minimaal 1 week van te voren, zodat het bedrijf tijd heeft iemand anders in te zetten om jou te vervangen.
Indien je tijdelijk niet beschikbaar gaat zijn, bijvoorbeeld vanwege tentamens, vakantie en dergelijke, geef dit dan ruim van te voren aan, zeker als je voor een langere periode afwezig gaat zijn.


AANMELD PROCEDURE


Gebruik de knop om je aan te melden.
Je ziet een aantal persoonlijke vragen die je in moet vullen en daar onder de testvragen. Alle velden zijn verplicht, vul je iets niet in, dan kun je de test niet versturen.
De test is je sollicitatie en die wordt door ons doorgestuurd naar het bedrijf.

Zodra wij van het bedrijf horen of je aangenomen bent of niet, mailen wij je op het adres dat je in de test hebt opgegeven. Zorg dus dat je email adres klopt!
Afhankelijk van de instellingen in je email account, kan onze email ook in je spam box terecht komen. Hou dat dus in de gaten. Heb je na een week nog geen uitslag ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Indien je wordt aangenomen dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
  • Je beschikt over een actieve (dus geen slapende) bankrekening op eigen naam. (Bankrekeningen op naam van een ander worden niet geaccepteerd en je aanmelden onder een valse naam heeft dus ook totaal geen zin)
  • Je beschikt over een geldig en officieel ID (zoals paspoort, rijbewijs of ID kaart), waarop in elk geval je naam en geboortedatum of jaar zijn vermeld
  • Je hebt een skype account (niet nodig voor het werk zelf, maar wel voor het contact met de manager, supervisors etc.) Alleen de messenger functie wordt gebruikt, je hoeft dus nooit te bellen of te cammen

Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, heeft het geen zin om je aan te melden.

Note: woon je niet in Europa, maar in een andere tijdzone, hou er dan rekening mee dat dit bedrijf 's nachts dicht is. Kom je dus bijvoorbeeld uit Suriname en je kan pas 's avonds vanaf 6 uur of zo (Surinaame tijd) aan de slag, dan heeft het dus volstrekt geen zin om voor dit bedrijf te solliciteren.

Ben je aangenomen en er is een plek vrij voor jou bij het bedrijf, dan nemen we contact met je op om de test met je door te nemen en je van verdere informatie en contact adressen te voorzien.
Daarna sturen we je door naar 1 van de supervisors van het bedrijf en kun je worden ingewerkt.

Ook als je niet bent aangenomen, krijg je van ons een e-mail. Vaak krijgen we dan een e-mail terug met de vraag of we geen feedback kunnen sturen. Het antwoord daarop is: nee dat kunnen we niet. Je test is een sollicitatie bij een bedrijf. Geen proefwerk voor school. Niemand zit dat met een rode pen na te kijken. Het bedrijf bekijkt gewoon de sollicitaties en laat ons weten wie er aangenomen worden en wie niet. Pas als je aangenomen bent, krijg je feedback om aan te geven wat nog beter zou kunnen. Realiseer je ook dat je niet de enige bent die solliciteert. Als een bedrijf bijvoorbeeld 20% van de sollicitanten aanneemt, dan zou dat betekenen dat op elke 1000 sollicitaties 800 mensen feedback zouden moeten krijgen! Dat zou niet alleen heel veel tijd kosten, maar ook heel veel geld. De medewerkers die de feedback schrijven, moeten immers ook betaald worden.


IK BEN NIET AANGENOMEN, MAG IK NOG EENS SOLLICITEREN?


Ja, maar gezien de gevraagde kwailiteit van de medewerkers, moet daar tenminste 6 maanden tussen zitten.

We bieden werk aan van meerdere bedrijven, dus ben je niet aangenomen, dan kun je het intussen altijd bij een van de andere bedrijven proberen.


BELANGRIJK


MCZ is een Nederlands georiƫnteerd bedrijf. Voor zover er wordt gesproken over tijden, is dit altijd Nederlandse tijd, niet alleen op deze website, maar ook bij het bedrijf zelf. Hou er dus rekening mee dat als je afspraken maakt met een supervisor of uren doorgeeft, ze van je verwachten dat je dat in Nederlandse tijd doet.

Dit is freelance werk. Dat betekent dat je er altijd zelf verantwoordelijk voor bent om je inkomsten op te geven bij de belastingdienst in jouw land.

Je bent niet in vaste dienst en het bedrijf geeft dus ook geen werkgeversverklaringen af.

Om dit werk goed te kunnen doen, dien je uiteraard de beschikking te hebben over een aantal dingen zoals een goedwerkende laptop of desktop PC met toebehoren, een stabiele en niet al te trage internetverbinding, een goed werkend modem en een betrouwbare stroomvoorziening.
Dit moet op orde zijn.

Verder wordt er van je verwacht dat je over een gezonde dosis zelfkennis beschikt. Als je werk aanneemt, dan heb je daar ook tijd voor en plan je dat ook in. Andere zaken in je leven plan je daaromheen en niet omgekeerd.

Freelance of niet, het is echt werk bij een echt bedrijf en je wordt er voor betaald in echt geld. Daar horen ook regels bij en die accepteer je als je het werk aanneemt.

Belangrijk: WOW is een bedrijf dat banen aanbiedt van diverse bedrijven, wij zijn dus de bemiddelaar tussen jou en het bedrijf. Neem je de baan aan dan werk je dus voor dat bedrijf en niet voor WOW.