CEC
INFORMATIE
VRIJE INLOGWOW!
NEDERLANDS
WERK

VERDIENSTEN

WEEKBASIS
Een week is een kalenderweek

0- 625 berichten-----10 eurocent per bericht
626-1250 berichten11 eurocent per bericht
1251 of meer berichten12 eurocent per bericht


Weekend bonus
: Nee
Avond bonus: Ja, van 21:00 tot 03:00 uur NL tijd, 1 eurocent extra per bericht

BELANGRIJK

Alleen beschikbaar voor mensen van buiten Europa. Je hoeft geen Euro bankrekening te hebben, een SRD rekening bijvoorbeeld kan ook gewoon. Ook een Nederlandse rekening is toegestaan. CEC neemt geen mensen aan met een rekeningnummer bij de Surinaamse VCB bank. Deze bank is niet in staat om op een fatsoenlijke wijze internationale overboekingen te verwerken die vanuit het betaalsysteem van DigiPay worden verstuurd. Dit geldt dus alleen voor CEC.


UITBETALING

Uitbetalende instantie: DigiPay
Minimum uitbetaling op weekbasis:
Naar een Nederlandse of andere euro IBAN rekening 35 euro (heb je minder, dan schuift het een week door).
Naar een rekening van andere landen moet je kiezen om je minimum op 50 of 100 euro per week te zetten (dit in verband met de hoge verwerkingskosten in sommige landen). Voor Suriname is op dit moment alleen de optie van 100 beschikbaar. Heb je minder dan het gekozen bedrag, dan blijft het staan tot je dit bedrag bereikt hebt. De uitbetaling bij CEC is elke maandag (mits je het gekozen bedrag bereikt hebt).
Let op: stop je met het werk of raak je het account kwijt, dan worden bedragen lager dan 35 euro niet uitgekeerd. Ook niet als je daarna een nieuw account aanvraagt. De reden hiervan is dat de betaling bij CEC volledig geautomatiseerd is en direct vanuit het systeem als batch file naar de bank wordt verstuurd. Het minimum bedrag dat ingesteld kan worden, is 35 euro. Dingen terugzetten of terugdraaien is onmogelijk.

UREN

CEC biedt uitsluitend volledige vrije inlog aan, 24/7, 365 dagen per jaar. Je mag dus zelf weten wanneer je werkt en hoe lang je werkt. Er is echter wel één ding dat niet mag: de hele week weinig tot niks doen, om dan in het weekend alles in één keer proberen te doen.

BERICHTEN

CEC hanteert geen aantal berichten, maar een bedrag van 15 euro aan verdiensten als minimum per week. In de praktijk komt dat neer op 150 berichten per week. Dat kan iets minder zijn indien je veel berichten tussen 21:00 en 03:00 uur verwerkt vanwege de avond/nacht bonus. Maar als je uitgaat van 150, zit je altijd goed. Een zeer laag minimum dus. Heb je minder, dan wordt je account gesloten, tenzij je langer dan drie maanden achter elkaar je minimum hebt behaald. Het is wel de bedoeling dat je die berichten min of meer gelijk over de week verdeelt (zie ook bij kwaliteit (je target nog halen)), maar het is niet verplicht elke dag actief te zijn.
Indien je account wordt gesloten, omdat je het minimum niet gehaald hebt, dan kun je een nieuw volgnummer aanvragen. Zolang dit binnen drie maanden is, gaat CEC er vanuit dat je alles nog wel weet en kun je gewoon weer aan de slag. Zijn die drie maanden verstreken, dan moet je opnieuw solliciteren.
Doorgaans heeft CEC een wachtlijst, dus het kan even duren voor je weer aan de beurt bent als je een volgnummer aanvraagt.

AUTO REFRESH

Zolang er berichten beschikbaar zijn, krijg je automatisch het volgende bericht te verwerken. Is je scherm leeg, dan moet je de refresh knop gebruiken. Er komt dan niet automatisch een nieuw bericht. Een auto refresh applicatie toevoegen aan je browser is bij dit bedrijf toegestaan.

KWALITEIT

CEC eist een gemiddelde kwaliteit, niet alleen bij je sollicitatie, maar ook als je echt aan het werk bent. Een gemiddelde kwaliteit betekent dat ze niet verwachten dat je foutloos werkt, maar dat het aantal fouten dat je maakt wel binnen de perken moet blijven. Redelijk tot goed Nederlands taalgebruik, vlotte, duidelijke, onderhoudende en inhoudelijke berichten. Open vragen stellen en je berichtlengte is altijd in verhouding tot het bericht van de klant.
Let op: het komt nogal eens voor dat mensen in het weekend nog hun target moeten halen. En dat gaat dan ten koste van de kwaliteit. Zien ze dat je in het weekend snel (kwalitatief slechte of zeer korte) berichten verstuurt om je target nog te halen, dan geldt dit als misbruik maken van je account: klanten slecht te woord staan om je baan veilig te stellen. Dat kan heel slecht voor je uitpakken. Er wordt streng op gecontroleerd en ze sluiten ze per direct je account af. Je kunt je dan bovendien 1 jaar lang niet meer aanmelden.
Account fraude: wees niet zo dom om iemand anders op je account te laten werken, samen met anderen op het account te werken of je account door te schuiven of door te verkopen aan een ander. Supervisors controleren inlogtijden, IP adressen en tikstijl. Bij het vermoeden van accountfraude ben je niet alleen meteen je baan kwijt en willen ze je ook nooit meer aannemen, maar ook ben je meteen minimaal 1 jaar uitgesloten van al het andere werk dat wij aanbieden.

ACCOUNT BLOK

Wanneer je iets fout doet en je bent niet zichtbaar/bereikbaar op Skype, dan blokt een supervisor je account om te voorkomen dat je door gaat met dezelfde fouten.
Let op: het systeem van CEC kent daarnaast een automatische beveiliging. Verwerk je langer dan 72 uur na je laatste bericht geen berichten, dan zet het systeem je account op blok.
Is je account geblokt, meld je dan bij een supervisor. Dit kun je het beste doen tussen ca. 7:00 en ca: 23:00 uur NL tijd op weekdagen, dus kom daar niet midden in de nacht mee, dan is er geen supervisor aanwezig. Ook in het weekend heb je minder kans dat een supervisor aanwezig is.
Is je account geblokt omdat je 72 uur geen berichten verwerkt hebt en heeft een supervisor je account van blok gehaald, dan heb je maximaal 15 minuten om een bericht te verwerken. Doe je dit niet, dan zet het systeem je automatisch weer terug op blok. Vraag dus alleen om je account van blok te halen als je op dat moment van plan bent om te gaan werken (maar wel binnen bovengenoemde tijden), anders heeft het geen zin.

OPKOMST

Indien je zonder je af te melden een week of langer niet actief bent, wordt je account gesloten. Je kunt je dan zes maanden lang niet meer aanmelden voor werk bij CEC. Bij herhaling is dat zelfs een jaar.

TIJDEN

De avonduren zijn doorgaans de beste uren om te werken, dan is er het meest te doen. Ook de vroege ochtend kan druk zijn. Over het algemeen zijn er in de weekenden bij CEC nog meer berichten te verwerken dan op weekdagen. Maar bij CEC zijn in het weekend ook meer werknemers actief. Verdeel je werk dus over de hele week en denk niet dat komt morgen wel.

KLANTEN

De klanten van CEC komen voornamelijk uit Nederland en België. Daarnaast heeft CEC ook nog wat Engelstalig berichtenverkeer. Bij het aanmaken van je account kun je kiezen of je alleen Nederlandse of ook Engelse berichten wil verwerken.

AFMELDEN

Afmelden, om welke reden dan ook, doe je altijd per mail: afmelden@cluberoticajobs.nl

Indien je helemaal wilt stoppen met het werk, meldt dit dan minimaal 1 week van te voren, zodat het bedrijf tijd heeft iemand anders in te zetten om jou te vervangen.

Indien je tijdelijk niet beschikbaar gaat zijn, bijvoorbeeld vanwege tentamens, vakantie en dergelijke, geef dit dan zo ruim mogelijk van te voren aan, minimaal 1 week.
Het is verplicht om een start- en einddatum aan te geven, dus de eerste en de laatste dag dat je afwezig bent.
Je kunt je maximaal voor een periode van 4 weken afmelden. Wil je langer stoppen, dan vervalt je account en kun je een volgnummer aanvragen.

CEC heeft dus geen andere mogelijkheid dan minimaal 1 week van te voren afmelden. Je vanaf 'vandaag' ziek melden, is er dus niet bij. Je account wordt dan gewoon gesloten en je kunt een nieuw volgnummer aanvragen. Ook achteraf melden, bij voorbeeld 'ik was ziek, dus ik heb niet kunnen werken' of 'mijn laptop was in de maak', wordt nooit geaccepteerd.

AANTAL ACCOUNTS

CEC is wel een bedrijf dat (in bepaalde gevallen) bereid is om je een nieuwe kans te geven. Dus ben je ontslagen omdat je bijvoorbeeld je minimum targets niet haalde of je afspraken niet na kwam(niet op komen dagen, vaak te laat etc.), dan kan je (via een wachtlijst) terug aangenomen worden. Hierbij geldt wel een maximum van drie accounts per jaar. Dit geldt ook als je tijdelijk stopt. Heb je dus bijvoorbeeld in augustus al drie accounts verbruikt en stop je, of je wordt ontslagen, dan kan je je pas in januari van het volgende jaar weer aanmelden.


AANMELD PROCEDURE


Gebruik de knop om je aan te melden.
Je ziet een aantal persoonlijke vragen die je in moet vullen en daar onder de testvragen. Alle velden zijn verplicht, vul je iets niet in, dan kun je de test niet versturen.
De test is je sollicitatie en die wordt door ons doorgestuurd naar het bedrijf.

Zodra wij van het bedrijf horen of je aangenomen bent of niet, mailen wij je op het adres dat je in de test hebt opgegeven. Zorg dus dat je email adres klopt!
Afhankelijk van de instellingen in je email account, kan onze email ook in je spam box terecht komen. Hou dat dus in de gaten. Heb je na een week nog geen uitslag ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Indien je wordt aangenomen dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
  • Je beschikt over een actieve (dus geen slapende) bankrekening op eigen naam. (Bankrekeningen op naam van een ander worden niet geaccepteerd en je aanmelden onder een valse naam heeft dus ook totaal geen zin)
  • Je beschikt over een geldig en officieel ID (zoals paspoort, rijbewijs of ID kaart), waarop in elk geval je naam en geboortedatum of jaar zijn vermeld
  • Je hebt een skype account (niet nodig voor het werk zelf, maar wel voor het contact met de manager, supervisors etc.) Alleen de messenger functie wordt gebruikt, je hoeft dus nooit te bellen of te cammen

Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, heeft het geen zin om je aan te melden.

Note: woon je niet in Europa, maar in een andere tijdzone, hou er dan rekening mee dat dit bedrijf voornamelijk klanten uit Nederland en België heeft. Kun je dus alleen maar werken op tijden waarop het in die landen midden in de nacht is, dan heeft het geen zin om te solliciteren. Midden in de nacht zijn er zoals je zult begrijpen erg weinig klanten.

Ben je aangenomen en er is een plek vrij voor jou bij het bedrijf, dan nemen we contact met je op om je van verdere informatie en contact adressen te voorzien.
Daarna kun je contact opnemen met de coach van het bedrijf om een inwerkafspraak te maken.

Ook als je niet bent aangenomen, krijg je van ons een e-mail. Vaak krijgen we dan een e-mail terug met de vraag of we geen feedback kunnen sturen. Het antwoord daarop is: nee dat kunnen we niet. Je test is een sollicitatie bij een bedrijf. Geen proefwerk voor school. Niemand zit dat met een rode pen na te kijken. Het bedrijf bekijkt gewoon de sollicitaties en laat ons weten wie er aangenomen worden en wie niet. Pas als je aangenomen bent, krijg je feedback om aan te geven wat nog beter zou kunnen. Realiseer je ook dat je niet de enige bent die solliciteert. Als een bedrijf bijvoorbeeld 20% van de sollicitanten aanneemt, dan zou dat betekenen dat op elke 1000 sollicitaties 800 mensen feedback zouden moeten krijgen! Dat zou niet alleen heel veel tijd kosten, maar ook heel veel geld. De medewerkers die die feedback schrijven, moeten immers ook betaald worden.


IK BEN NIET AANGENOMEN, MAG IK NOG EENS SOLLICITEREN?


Ja dat mag, maar niet meteen. Zorg dat er minimaal een maand tussen zit. Of je wel of niet wordt aangenomen kan aan een aantal factoren liggen.
De meeste bedrijven nemen alleen maar mensen aan vanwege het natuurlijke verloop: er gaan mensen weg of iemand wordt ontslagen. Ze hebben dus niet onbeperkt plaats en willen in bijvoorbeeld de maand maart 3 nieuwe mensen hebben, terwijl wij op dat moment misschien wel 40 sollicitanten hebben doorgestuurd. Uiteraard zal het bedrijf dan de 3 besten selecteren.
Datzelfde bedrijf kan in augustus een sterke groei doormaken en 20 mensen willen hebben, terwijl wij op dat moment 30 sollicitanten doorsturen. Dan maak je veel meer kans.
We bieden werk aan van meerdere bedrijven, dus ben je niet aangenomen, dan kun je het intussen altijd bij een van de andere bedrijven proberen.


BELANGRIJK


CEC is een Nederlands georiënteerd bedrijf. Voor zover er wordt gesproken over tijden, is dit altijd Nederlandse tijd, niet alleen op deze website, maar ook bij het bedrijf zelf. Hou er dus rekening mee dat als je afspraken maakt met een supervisor of uren doorgeeft, ze van je verwachten dat je dat in Nederlandse tijd doet.

Dit is freelance werk. Dat betekent dat je er altijd zelf verantwoordelijk voor bent om je inkomsten op te geven bij de belastingdienst in jouw land.

Je bent niet in vaste dienst en het bedrijf geeft dus ook geen werkgeversverklaringen af.

Om dit werk goed te kunnen doen, dien je uiteraard de beschikking te hebben over een aantal dingen zoals een goedwerkende laptop of desktop PC met toebehoren, een stabiele en niet al te trage internetverbinding, een goed werkend modem en een betrouwbare stroomvoorziening.
Dit moet op orde zijn.

Verder wordt er van je verwacht dat je over een gezonde dosis zelfkennis beschikt. Als je werk aanneemt, dan heb je daar ook tijd voor en plan je dat ook in. Andere zaken in je leven plan je daaromheen en niet omgekeerd.

Freelance of niet, het is echt werk bij een echt bedrijf en je wordt er voor betaald in echt geld. Daar horen ook regels bij en die accepteer je als je het werk aanneemt.

Belangrijk: WOW is een bedrijf dat banen aanbiedt van diverse bedrijven, wij zijn dus de bemiddelaar tussen jou en het bedrijf. Neem je de baan aan dan werk je dus voor dat bedrijf en niet voor WOW.