BV
INFORMATIE
VRIJE INLOG


WOW!
NEDERLANDS
WERK

VERDIENSTEN

ALLEEN MAANDBASIS
Een maand is een kalendermaand

0-500 berichten*

-----

06 eurocent per bericht

501-1000 berichten*


10 eurocent per bericht

1001-2000 berichten


11 eurocent per bericht

2001-3000 berichten


12 eurocent per bericht

3001-4000 berichten


13 eurocent per bericht

4001 of meer berichten


14 eurocent per bericht

Pokes**


06 eurocent per bericht


Weekend bonus
: Nee
Avond bonus: Nee

Maar op BV wordt naast een goede betaling ook nog met een maandelijks bonus systeem gewerkt:

Live berichten (voorwaarde is dat je minimaal 1000 berichten hebt verwerkt in de maand en dat je antwoordperdentage minimaal 80% is)

1e prijs 100 euro (dus degene met het hoogste antwoordpercentage, mits boven de 80%)
2e prijs 75 euro (idem)
3e prijs 25 euro (idem)

Pokes (voorwaarde is dat je minstens 1000 pokes hebt verwerkt en dat je antwoordpercentage minimaal 20% is)

1e prijs 50 euro (dus degene met het hoogste antwoordpercentage, mits boven de 20%)
2e prijs 25 euro (idem)
3e prijs 10 euro (idem)

Belangrijk!
Voor deze site is het nodig bij het inwerken dat je weet hoe je op je PC of laptop een printscreen maakt.
In veel gevallen kan dit gewoon met de prinstcreen key op je keyboard of een combinatie met die knop en een andere key. Helaas werkt dit niet altijd even goed op alle computers en is het ook afhankelijk van welke windows versie je hebt (of een ander systeem zoals bij Apple). Probeer dus voor dat je ingewerkt wordt alvast even uit, lukt het niet google het dan voor jouw versie. Lukt het dan nog steeds niet dan zijn er altijd nog (gratis) stand alone applicaties die je kunt downloaden om een screenprint te maken of add ons (gadgets, extensions) die je aan je browser toe kunt voegen.

Deze chat zoekt mensen die willen werken, de minimum eis is 250 berichten per week, elke week. Dus hoewel de staffel ook een tarief bevat onder de 1001 berichten en zelfs onder de 500, betekent dit nog niet dat dit ook toegestaan is. Deze tarieven zijn er alleen maar voor mensen die veel beloven maar niet leveren of voor mensen die pas gedurende de maand nieuw gestart zijn. De eis is dus gewoon minimaal 250 per week en dan heb je er dus altijd meer dan 1000 (behalve in februari). Denk je dat je de aankomende week geen tijd genoeg zal hebben om 250 berichten te verwerken, dan kun je je gewoon afmelden, maar dat moet dan wel vóór die week begint (dus voor zondagavond middernacht).

Alle berichten tellen mee voor de staffel
Voor je pokes wordt alleen gekeken naar het aantal pokes. Voor je verdiensten op (normale) berichten wordt gekeken naar alle berichten, dus inclusief je pokes.
Dus hoe werkt dat dan precies?

Stel je hebt in januari 600 pokes en 750 gewone berichten. Dan kijk je voor de pokes alleen naar de pokes: 600 * 06 euro cent.
Voor de staffel tel je de pokes en de gewone berichten even bij elkaar op: 600 + 750 = 1350.
Nu kijk je in de staffel bij 1350. Dat is 11 cent. Dus die 750 berichten krijg je uitbetaald tegen het tarief van 11 cent. Je verdient dus 600 * 06 cent + 750 * 11 cent.

Waarom verdien je aan pokes minder? Een poke is een bericht naar de klant toe, zonder dat daar een bericht van de klant tegenover staat om te proberen de klant weer te laten reageren. Als de klant dat niet doet staan daar dus geen inkomsten voor de site tegenover.

UITBETALING

Uitbetalende instantie: LAMR

Minimum uitbetaling maandbasis: 25 euro voor IBAN/EU rekeningen, 100 euro voor alle andere landen.

Je ontvangt een factuur van de chat met daarin opgenomen de wettelijk verplichte informatie.

Kosten:
Overboekingen naar IBAN rekeningen binnen de EU (volwaardige leden*) zijn kosteloos.
De kosten voor een (internationale) transfer (buiten de EU) zijn variabel en afhankelijk van land, hoogte van het bedrag, ontvangende bank, de intermediary bank en koersverschillen**.

* Er zijn ook landen die wel IBAN hebben maar geen (volwaardig) EU lid zijn, zoals Bosnia of Turkije. Dan is de transfer niet gratis, wat ze dan wel zijn, kunnen we je niet exact zeggen, die zijn afhankelijk van land en bank. De kosten zijn doorgaans wel lager dan bij internationale transfers buiten de EU (zonder IBAN).

** De kosten voor een internationale transfer, kunnen we je niet vooraf vertellen. De verzende partij kent alleen de kosten van de verzendende bank (ca. 10 euro) en normaal gesproken kost een internationale transfer ca. 12 euro. De kosten van de intermediary bank en de kosten die jouw eigen bank in rekening brengt, zijn voor de verzendende partij niet zichtbaar. Het bedrijf betaalt in euro, de koers kan per dag verschillene en wordt door de banken onderling vastgesteld, dus ook dat kan wisselen. Uiteraard kan het ook zijn dat je zelf een Euro rekening hebt, dan heb je die koers kosten weer niet.

Uitbetaling indien je stopt:

IBAN (EU, zonder kosten): Altijd ongeacht het bedrag, tenzij het je eerste account is en je minder dan 25 euro hebt verdiend. Dat zijn de inwerkkosten*.

Overige landen: Indien het je eerste account is en je hebt minder dan 25 euro verdiend: sowieso geen uitbetaling*. Heb je meer dan 25 euro, dan is het afhankelijk van je land en bank. Indien de kosten ongeveer gelijk zijn aan- of meer zijn dan het bedrag dat je te goed hebt, kunnen we je uiteraard niet uitbetalen. Aangezien die kosten van land tot land en zelfs van bank to bank kunnen verschillen, kunnen we daar hier verder niets over zeggen.  

*Inwerkkosten
Om jou aan de baan te helpen zijn allerlei mensen bezig om je aanmedling en bankgegevens te verwerken, je account aan te maken, de intake te doen en je in te werken etc. Die mensen moeten wel gewoon betaald worden. Die kosten brengen we echter alleen in rekening indien je start met werken en alweer stopt voordat je zelfs maar 25 euro hebt verdiend. Zodra je meer dan 25 euro hebt verdiend, vervalt het, dus als je stopt bij bijvoorbeeld 38 euro, dan krijg je gwoon 38 euro.
Dit geldt alleen de eerste maand uiteraard. Heb je de vorige maand al uitbetaald gekregen en stop je in de nieuwe maand bij 22 euro, dan krijg je die wél gewoon betaald (indien mogelijk, afhankelijk van land).

Check met je bank
Bedrijven krijgen vaak de vraag 'kunt u wel naar mij uitbetalen?'.
Dat is de verkeerde vraag aan de verkeerde partij.
De vraag zou moeten zijn 'kan ik wel ontvangen?' en die vraag moet je aan je bank stellen.
Als jij een bedrijf een juist rekeningnummer geeft, met een juiste BIC/SWIFT code dan kan het bedrijf altijd de betaling doen. Het is immers een bestaande rekening, met een kloppende code en dus wordt dat gewoon door de bank app geaccepteerd. Verzenden kan dus altijd.
Ontvangen is een ander verhaal. Heb jij wellicht een studenten rekening met een gelimiteerd bedrag en beperkte mogelijkheden? Of geef je een spaarrekening op en mag je daar wel op ontvangen? Is het misschien een SRD rekening en mag je daar van jouw bank geen euro's (meer) op ontvangen? Elke situatie van land en type rekening kan weer anders zijn en het bedrijf waar je voor gaat werken kan dat echt niet zien aan de hand van een rekeningnummer. Het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid om te weten wat met jouw bankrekening wel of niet mag. Weet je dat niet, stel die vragen dan vooraf aan je bank zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
Geld overmaken kost geld en die kosten zijn voor jouw rekening. Dus als het geld terugkomt en het moet nogmaals worden overgemaakt, betaal je dubbel. Bovendien trekt de ontvangende (dus jouw) bank vaak ook nog eens extra kosten af voor het terugsturen en zelfs de bank van het bedrijf kan in bepaalde gevallen extra kosten opleggen omdat ze dingen uit hebben moeten zoeken omdat jij een rekeningnummer hebt opgegeven waarmee je niet kan of mag ontvangen. Dus nogmaals, wees wijs en check dat eerst!


AUTO REFRESH

Het scherm ververst automatisch zodra er berichten te verwerken zijn. Het gebruik van een eigen auto refresh applicatie is bij dit bedrijf niet toegestaan en wordt gezien als claimen: mensen zetten hun eigen auto refresh optie aan en gaan dan wat anders doen, zodat ze in elk geval een bericht hebben als ze weer kijken. Slim, maar het mag niet, omdat de berichten dan blijven hangen, het systeem ze niet kan herverdelen en de klanten langere tijd geen antwoord krijgen. Je kunt er voor ontslagen worden, dus gewoon niet doen bij dit bedrijf.

KWALITEIT

BV eist een gemiddeld tot hoge kwaliteit, niet alleen bij je sollicitatie, maar ook als je echt aan het werk bent. Een gemiddeld tot hoge kwaliteit betekent dat je fatsoenlijk werk moet leveren. Kleine fouten kunnen, maar niet meer dan dat. Fatsoenlijk tot goed Nederlands taalgebruik. Vlotte, duidelijke, onderhoudende en inhoudelijke berichten. Stel open vragen en zorg er voor dat je berichtlengte altijd in verhouding is tot de lengte van het bericht van de klant.
Account fraude: wees niet zo dom om iemand anders op je account te laten werken, samen met anderen op het account te werken of je account door te schuiven of door te verkopen aan een ander. Supervisors controleren inlogtijden, IP adressen en tikstijl. Bij het vermoeden van accountfraude ben je niet alleen meteen je baan en je geld kwijt en willen ze je ook nooit meer aannemen, maar ook ben je meteen minimaal 1 jaar uitgesloten van al het andere werk dat wij aanbieden.

SNELHEID

Bij voldoende aanbod dien je ca. 30 berichten per uur te kunnen verwerken.

TIJDEN

De avonduren zijn doorgaans de beste uren om te werken, dan is er het meest te doen. Ook de vroege ochtend kan druk zijn. Omdat weekenden werken niet verplicht is, is ook daar vrijwel altijd plek.

KLANTEN

De klanten van BV komen voornamelijk uit Nederland en België.

AFMELDEN / FREE LANCE OPDRACHT

Het werken bij dit soort bedrijven (het woord 'werken' zegt het eigenlijk al) is gewoon een free lance baan. Het is werk en je wordt er voor betaald. De free lance opdracht is 250 berichten per week (ma-zo). Ga jij dus werken dan neem je impliciet die opdracht aan. Dat betekent dus ook dat je je daar ook aan moet houden.
Er is verder geen enkele verplichting. Je kunt het werk 24/7 doen, 365 dagen per jaar. Welke dagen, of welk deel van de dag is helemaal aan jou. Je kunt alles in het weekend doen, of juist niet (zolang je het maar wel goed doet, afraffelen om nog even snel je opdracht vol te maken is zeer zeker niet de bedoeling).
Je kunt zelfs weken over slaan tot een maximum van 4 weken met behoud van je baan.
Maar daar is wel één voorwaarde aan verbonden. Het bedrijf moet namelijk wel in staat zijn om te bepalen of en hoeveel extra mensen moeten worden toegvoegd om een goede bezetting naar de klant te garanderen.

Afmelden doe je dus vooraf, dus voor de nieuwe week begint en die begint zondag middernacht Nederlandse tijd. De reden hoeven we niet te weten, kan zijn dat je tentamens moet maken, gewoon een week geen zin hebt, voor je zieke moeder moet zorgen of op vakantie gaat. Mag allemaal. Maar afmelden vooraf is verplicht. Je bent zelf een volwassen, professionele free lancer en je behoort dus zelf in staat te zijn om op zondag in te kunnen schatten of je de nieuwe week in staat zal zijn de free lance opdracht uit te kunnen voeren. Afmelden doe je voor minimaal 1 week (ma-zo) met een maximum van 4 weken en met start- en einddatum. Meldingen achteraf worden niet geaccepteerd. Afmelden tijdens de week (ik ga het niet halen deze week) is dus ook niet mogelijk en niet toegestaan.
Verzuim je je tijdig af te melden of verzuim je de free lance opdracht (250) te vervullen, dan word je account gesloten voor 1 maand bij de 1e keer, 2 maanden bij de 2e, 3 bij de 3e etc. Bovendien heb je geen terugkeergarantie, dus of je er dan meteen weer bij kunt na die maand (of 2, 3 etc.) hangt er vanaf of er op dat moment ook mensen nodig zijn.

Voor alle duidelijkheid: tijdens de week dus komen met 'ik had het druk op het werk (andere baan)' gaat niet lukken. Dit is ook werk. Dat jij 2 banen aanneemt en er dan 1 niet na kan komen is jouw probleem, niet die van het bedrijf. Je verschuilen achter zaken als kapotte laptop, modem, router, muis, keyboard, slecht internet, geen stroom en ga zo maar door wordt ook niet geaccepteerd. Dat is zelfs wettelijk bepaald. Dat zijn noodzakelijkheden voor je werk en die vallen onder je eigen verantwoordelijkheid. Oók als dit een overmacht situatie is en veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld je internet provider, blijft dit jouw verantwoordelijkheid.

Natuurlijk kunnen er altijd bijzondere uitzonderingen zijn (je kunt bijvoorbeeld onmogelijk weten als je zwanger bent wanneer precies de baby gaat komen), maar in 99.9% van alle gevallen, als jij gewoon je eigen verantwoordelijkheid neemt, dan is alles volledig vrijblijvend, met behoud van van baan zo lang je je maar netjes af- en aanmeldt. Dat is ook volkomen normaal, bij welk bedrijf dan ook. Kun je dit niet dan ben je gewoon niet geschikt voor deze baan.


AANMELD PROCEDURE


Gebruik de knop om je aan te melden.
Je ziet een aantal persoonlijke vragen die je in moet vullen en daar onder de testvragen. Alle velden zijn verplicht, vul je iets niet in, dan kun je de test niet versturen.
De test is je sollicitatie en die wordt door ons doorgestuurd naar het bedrijf.

Zodra wij van het bedrijf horen of je aangenomen bent of niet, mailen wij je op het adres dat je in de test hebt opgegeven. Zorg dus dat je email adres klopt!
Afhankelijk van de instellingen in je email account, kan onze email ook in je spam box terecht komen. Hou dat dus in de gaten. Heb je na een week nog geen uitslag ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Indien je wordt aangenomen dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
  • Je beschikt over een actieve (dus geen slapende) bankrekening op eigen naam. (Bankrekeningen op naam van een ander worden niet geaccepteerd en je aanmelden onder een valse naam heeft dus ook totaal geen zin)
  • Je beschikt over een geldig en officieel ID (zoals paspoort, rijbewijs of ID kaart), waarop in elk geval je naam en geboortedatum of jaar zijn vermeld
  • Je hebt een skype account (niet nodig voor het werk zelf, maar wel voor het contact met de manager, supervisors etc.) Alleen de messenger functie wordt gebruikt, je hoeft dus nooit te bellen of te cammen

Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, heeft het geen zin om je aan te melden.

Note: woon je niet in Europa, maar in een andere tijdzone, hou er dan rekening mee dat dit bedrijf voornamelijk klanten uit Nederland en België heeft. Kun je dus alleen maar werken op tijden waarop het in die landen midden in de nacht is, dan heeft het geen zin om te solliciteren. Midden in de nacht zijn er zoals je zult begrijpen erg weinig klanten.

Ben je aangenomen en er is een plek vrij voor jou bij het bedrijf, dan nemen we contact met je op om je van verdere informatie en contact adressen te voorzien.
Daarna kun je contact opnemen met de coach van het bedrijf om een inwerkafspraak te maken.

Ook als je niet bent aangenomen, krijg je van ons een e-mail. Vaak krijgen we dan een e-mail terug met de vraag of we geen feedback kunnen sturen. Het antwoord daarop is: nee dat kunnen we niet. Je test is een sollicitatie bij een bedrijf. Geen proefwerk voor school. Niemand zit dat met een rode pen na te kijken. Het bedrijf bekijkt gewoon de sollicitaties en laat ons weten wie er aangenomen worden en wie niet. Pas als je aangenomen bent, krijg je feedback om aan te geven wat nog beter zou kunnen. Realiseer je ook dat je niet de enige bent die solliciteert. Als een bedrijf bijvoorbeeld 20% van de sollicitanten aanneemt, dan zou dat betekenen dat op elke 1000 sollicitaties 800 mensen feedback zouden moeten krijgen! Dat zou niet alleen heel veel tijd kosten, maar ook heel veel geld. De medewerkers die die feedback schrijven, moeten immers ook betaald worden.


IK BEN NIET AANGENOMEN, MAG IK NOG EENS SOLLICITEREN?


Ja dat mag, maar niet meteen. Zorg dat er minimaal een maand tussen zit. Of je wel of niet wordt aangenomen kan aan een aantal factoren liggen.
De meeste bedrijven nemen alleen maar mensen aan vanwege het natuurlijke verloop: er gaan mensen weg of iemand wordt ontslagen. Ze hebben dus niet onbeperkt plaats en willen in bijvoorbeeld de maand maart 3 nieuwe mensen hebben, terwijl wij op dat moment misschien wel 40 sollicitanten hebben doorgestuurd. Uiteraard zal het bedrijf dan de 3 besten selecteren.
Datzelfde bedrijf kan in augustus een sterke groei doormaken en 20 mensen willen hebben, terwijl wij op dat moment 30 sollicitanten doorsturen. Dan maak je veel meer kans.
We bieden werk aan van meerdere bedrijven, dus ben je niet aangenomen, dan kun je het intussen altijd bij een van de andere bedrijven proberen.


BELANGRIJK


BV is een Nederlands georiënteerd bedrijf. Voor zover er wordt gesproken over tijden, is dit altijd Nederlandse tijd, niet alleen op deze website, maar ook bij het bedrijf zelf. Hou er dus rekening mee dat als je afspraken maakt met een supervisor of uren doorgeeft, ze van je verwachten dat je dat in Nederlandse tijd doet.

Dit is freelance werk. Dat betekent dat je er altijd zelf verantwoordelijk voor bent om je inkomsten op te geven bij de belastingdienst in jouw land.

Je bent niet in vaste dienst en het bedrijf geeft dus ook geen werkgeversverklaringen af.

Om dit werk goed te kunnen doen, dien je uiteraard de beschikking te hebben over een aantal dingen zoals een goedwerkende laptop of desktop PC met toebehoren, een stabiele en niet al te trage internetverbinding, een goed werkend modem en een betrouwbare stroomvoorziening.
Dit moet op orde zijn.

Verder wordt er van je verwacht dat je over een gezonde dosis zelfkennis beschikt. Als je werk aanneemt, dan heb je daar ook tijd voor en plan je dat ook in. Andere zaken in je leven plan je daaromheen en niet omgekeerd.

Freelance of niet, het is echt werk bij een echt bedrijf en je wordt er voor betaald in echt geld. Daar horen ook regels bij en die accepteer je als je het werk aanneemt.

Belangrijk: WOW is een bedrijf dat banen aanbiedt van diverse bedrijven, wij zijn dus de bemiddelaar tussen jou en het bedrijf. Neem je de baan aan dan werk je dus voor dat bedrijf en niet voor WOW.